torsdag 8 mars 2012

Bellis igång efter vintervila - nya bilder på henne och syrran Classica

Bellis, e Belissimo M u Dione är en känslig dam med mycket talang. Bild AC Karlsson
Bellis och Classica - två nya påläggskalvar hos Cecilia Zetterlund på Fors Brunn, som med lite tur, blir väl beriden de närmaste åren med tre fina ston efter spännande hingstar.
Femåriga Axinne e Twilight - Briar, Bellis efter Belissimo M och 1-åriga Classica e spännande unghingsten Connaisseur.
Bellis blir en stor och känslig dam, minst sagt explosiv vara. Hon har växt mycket i vinter och är i stort sett bara inriden men därimot mycket tömkörd av Sissi. När den här bilden togs var det tredje ridpasset efter en kortare vila. 
Man kan verkligen se hur begåvade dessa toppstammade hästar är och erinrar mej hur ridhästarna på slutet av 60-talet var i förhållande till dessa specialiserade tävlingsindivider. 
Mamman till de båda sistnämnda hästarna är, helt igenom underbara, Dione, ett sto ur en prestationsstam från kände uppfödaren Hans Yngve Göransson och i stort sett helsyster till Briar.
Man kan kanske tycka att hon är av en något gammalmodig typ, men jag har sett en hel rad avkommor efter henne med topphingstar, visserligen ännu unga, men jag tror att dom kommer att hålla måttet bland den nya generationens dressyrhästar.


Bellis är ganska mycket jobbad på töm och lina
eftersom hon växt mycket under vintern och nu är
en bra bit över 1.70 i mankhöjd.
Dione kommer närmast från Sven och Marianne Brofors i Stenungsund, som lät henne följa med upp tillsammans med senaste fölungen Classica. Trots sina 17 år med fölningar nästan varje år i vuxen ålder, är hon rörlig och fräsch och - framförallt - hon har ett helt underbart temperament som hon tycks nedärva till sina avkommor. 
Sven och Marianne slutar nu som uppfödare med ålderns rätt och Dione får stanna hos en elev till Sissi. Med lite tur kan hon ge även Sofia tillgång till ett fint föl.
Jag tror att man ska ta tillvara dessa fina gamla stostammar som avlats fram av duktiga hästkarlar med stor omsorg genom åren. 
Spännande
ettåring
1-åringen blir av lite annorlunda modell än Bellis. Troligen lite ädlare med långa ben och mycket resning. Har sett hingsten på film från visningen och tycker att han verkar mycket spännande. Dessutom alltid lite kul med första årgången efter en hingst.        //ACK


Här en nytagen bild på Classica e Connaisseur u Dione, ca 10 månader gammal. Bild AC Karlsson. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar